nero 3
nero 2
nero 1

ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ

Η έννοια «πόσιμο νερό» αναφέρεται σε ύδατα τα οποία προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση ή για άλλες οικιακές χρήσεις, είναι καθαρά από φυσικής, χημικής, βιολογικής και μικροβιολογικής άποψης. Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι άχρωμο, άοσμο, δροσερό και με ευχάριστη γεύση, όταν δεν συμβαίνει αυτό σημαίνει παρουσία επιβλαβών μολυσματικών παραγόντων όπως υψηλή σκληρότητα, οργανικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνοι μικροοργανισμοί. Όταν αυτοί βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Καθίσταται η ανάγκη για στενή παρακολούθηση της ποιότητάς του, ώστε να εντοπίζεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει την καταλληλότητά του. Το εργαστήριο μας πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες αναλύσεις για την καταλληλότητα του πόσιμου ύδατος.
Η βασική ανάλυση συμπεριλαμβάνει:
Για την σωστή δειγματοληψία χρειάζεται μια αποστειρωμένη φιάλη, μπορείτε να την προμηθευτείτε είτε από φαρμακείο (ουροσυλέκτη 24ώρου – 2,5 λίτρα) είτε επικοινωνήστε με το εργαστήριο μας ώστε να σας προμηθεύσει με κατάλληλη φιάλη. Απολυμάνετε το στόμιο της βρύσης από όπου επιθυμείτε να κάνετε τη δειγματοληψία με οινόπνευμα. Αφήστε τη βρύση να τρέχει για 1-2 λεπτά και συλλέξτε το δείγμα χωρίς να ακουμπήσετε το στόμιο της βρύσης. Αποστείλετε άμεσα το δείγμα στο εργαστήριο διατηρώντας χαμηλή τη θερμοκρασία του δείγματος (~ 5-8 oC). Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε μικροβιολογικό έλεγχο ξεπλύνετε μια γυάλινη ή πλαστική φιάλη 3-4 φορές με το νερό και γεμίστε τη, αφήνοντας κάποια εκατοστά κενό από το στόμιο.

ΝΕΡΟ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ

Υδροπονία ονομάζεται η μέθοδος καλλιέργειας φυτών χωρίς τη χρήση του εδάφους, ως μέσου ανάπτυξης του ριζικού συστήματος. Τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό στο οποίο προστίθενται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι ρίζες των φυτών αναπτύσσονται είτε μέσα σε άλλα υλικά «υπόστρωμα» (πετροβάμβακα, περλίτη, κοκοφοίνικα, διογκωμένη άργιλο και τύρφη) από όπου διέρχεται διαρκώς νερό, είτε σε νερό στο οποίο έχουν διαλυθεί όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία (θρεπτικό διάλυμα). Ο τύπος του θρεπτικού διαλύματος που χρησιμοποιείται εξαρτάται από τον τύπο του συστήματος. Τα συστήματα διακρίνονται σε ανοιχτά και κλειστά. Στα ανοιχτά συστήματα καλλιέργειας το υπόστρωμα τροφοδοτείται διαρκώς με νέα θρεπτικά, ενώ τα παλιά απομακρύνονται μέσω του συστήματος αποστράγγισης. Στα κλειστά ή ανακυκλούμενα συστήματα τα θρεπτικά δεν απομακρύνονται με την αποστράγγιση αλλά συλλέγονται και επιστρέφουν στα φυτά. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν δεν χρησιμοποιείται καθόλου υπόστρωμα ή όταν το υπόστρωμα συγκρατεί σχετικά λίγη υγρασία (διογκωμένη άργιλος και περλίτης). Στα υδροπονικά συστήματα είναι πολύ σημαντικό να περιέχει το θρεπτικό διάλυμα σε σωστές αναλογίες όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το φυτό.
nero 4

Η βασική ανάλυση συμπεριλαμβάνει:

Για την σωστή λειτουργία ενός υδροπονικού συστήματος είναι απαραίτητο να ελέγχεται αν το νερό έχει τις σωστές ποσότητες με τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται τα φυτά για την ανάπτυξή τους. Πρέπει να γίνεται έλεγχος αρχικά στο νερό που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γνωρίζετε την αρχική σύσταση του νερού, έπειτα στο νερό που έχουν προστεθεί τα θρεπτικά στοιχεία ώστε να γνωρίζετε αν έγινε σωστή προσθήκη θρεπτικών στοιχείων ανάλογα την καλλιέργεια και τέλος στο νερό αποστράγγισης ή απορροής ώστε να γνωρίζετε αν τα φυτά έχουν απορροφήσει τις κατάλληλες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εργαστήριο μας.

Επικοινωνία

Ωράριο

Δευ - Παρ :

Σαβ - Κυρ :

8:00 - 16:00

Κλειστά

Ακολουθήστε μας

MADE WITH ❤ BY AK DESIGN