Η έννοια «πόσιμο νερό» αναφέρεται σε ύδατα τα οποία προορίζονται για ανθρώπινη
κατανάλωση ή για άλλες οικιακές χρήσεις, είναι καθαρά από φυσικής, χημικής, βιολογικής και
μικροβιολογικής άποψης. Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι άχρωμο, άοσμο, δροσερό και με
ευχάριστη γεύση, όταν δεν συμβαίνει αυτό σημαίνει παρουσία επιβλαβών μολυσματικών
παραγόντων όπως υψηλή σκληρότητα, οργανικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνοι
μικροοργανισμοί. Όταν αυτοί βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη
υγεία. Καθίσταται η ανάγκη για στενή παρακολούθηση της ποιότητάς του, ώστε να εντοπίζεται
και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει την
καταλληλότητά του. Το εργαστήριο μας πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες αναλύσεις για
την καταλληλότητα του πόσιμου ύδατος.