lipasma-3
lipasma-4
lipasma-2
lipasma-1

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Το λίπασμα είναι ουσία φυσικά ή τεχνητά παρασκευασμένη το οποίο χρησιμοποιείται για την βελτίωση του εδάφους και για την κάλυψη των θρεπτικών αναγκών των φυτών. Το λίπασμα ενισχύει την φυσική περιεκτικότητα του εδάφους αναπληρώνοντας τα θρεπτικά στοιχεία που απορροφήθηκαν από προηγούμενες καλλιέργειες. Τα λιπάσματα ανάλογα τον τρόπο παραγωγής του διακρίνονται σε χημικά και οργανικά.
Χημικά λιπάσματα είναι αυτά τα οποία ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία παράγονται βιομηχανικά είτε με φυσικές είτε με χημικές διεργασίες.
Τα οργανικά λιπάσματα προέρχονται είτε από βιολογική ή/και χημική αποσύνθεση ή επεξεργασία αυτούσιων υλικών φυτικής ή ζωικής προέλευσης ή και μίγμα αυτών, είτε από επεξεργασία λυμάτων αστικής, βιομηχανικής ή οικιακής προέλευσης.
H βασική ανάλυση λιπασμάτων συμπεριλαμβάνει:

Επιπλέον αναλύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, είναι είτε φυσικές

είτε χημικές

Για τη σωστή δειγματοληψία, είναι απαραίτητος ο σωστός σχεδιασμός. Αν η ποσότητα λιπάσματος είναι μεγάλη, θα πρέπει να πάρετε δείγμα από διάφορα σημεία και να αναμειχθούν καλά, ώστε στο εργαστήριο να φτάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Σε περίπτωση που το λίπασμα είναι στερεό το τελικό δείγμα προς αποστολή στο εργαστήριο πρέπει να είναι ένα κιλό, σε περίπτωση υγρού λιπάσματος είναι ένα λίτρο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εργαστήριο μας.

Επικοινωνία

Ωράριο

Δευ - Παρ :

Σαβ - Κυρ :

8:00 - 16:00

Κλειστά

Ακολουθήστε μας

MADE WITH ❤ BY AK DESIGN